Om WARM

Jag som finns bakom WARM heter Inger Nygård, är textilhantverkare och arbetar med ull. Materialet ligger mig varmt om hjärtat, dels för ullens goda brukaregenskaper men också för att det är en råvara som finns i närmiljön.Jag väljer så lokalproducerad ull som möjligt, helst från fårgårdar jag känner.

Jag stickar, tovar, virkar och ibland blir det lite återbruk. Bland produkterna finns allt från lurviga sittdynor tovade av helt obehandlad ull till varmaste vantarna som är virkade och har en härlig ruggad insida. Stickmaskinerna är också flitigt i användning, då blir det tröjor, ponchon, halsdukar m.m. Modellerna är enkla, tidlösa och gjorda för att användas.

En produkt från WARM är ett miljövänlig val. Från råvara till slutprodukt är allt lokalproducerat och ofta kan ullen spåras ända tillbaka till fårgården. Ett ylleplagg är lätt att vårda,  kan vädras några timmar utomhus eller handtvättas med inget eller endast skonsamt tvättmedel. Ull värmer naturligt och transporterar bort fukt, håller dig både varm och torr. När en ullprodukt  inte längre är användbar vill maskarna i komposten gärna ta hand om den och allt är tillbaka där det en gång började.

img_3436